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  1. 鳥取大学の刊行物
  2. Yonago Acta Medica
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  4. 2

Survival of Bacteria at a Subfreezing Temperature (-1°C)

https://repository.lib.tottori-u.ac.jp/records/5183
https://repository.lib.tottori-u.ac.jp/records/5183
fb10a35a-0044-428d-86e0-1ad848024a48
名前 / ファイル ライセンス アクション
42_147-152.pdf 42_147-152.pdf (49.8 kB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2018-06-22
タイトル
タイトル Survival of Bacteria at a Subfreezing Temperature (-1°C)
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
主題 Escherichia coli
キーワード
主題 Staphylococcus aureus
キーワード
主題 subfreezing point
キーワード
主題 survival rate
キーワード
主題 Vibrio haemolyticus
キーワード
言語 en
主題 Escherichia coli
キーワード
言語 en
主題 Staphylococcus aureus
キーワード
言語 en
主題 subfreezing point
キーワード
言語 en
主題 survival rate
キーワード
言語 en
主題 Vibrio haemolyticus
資源タイプ
資源タイプ journal article
著者 Tanaka, Yoshinori

× Tanaka, Yoshinori

WEKO 3771
e-Rad 70029809

Tanaka, Yoshinori

en Tanaka, Yoshinori

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Ishino, Gou

× Ishino, Gou

WEKO 19274

Ishino, Gou

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Matsuba, Takashi

× Matsuba, Takashi

WEKO 1991
e-Rad 20304206
研究者総覧鳥取大学 100000258

Matsuba, Takashi

en Matsuba, Takashi

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Takayama, Hisao

× Takayama, Hisao

WEKO 19275

Takayama, Hisao

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Ishida, Shigeru

× Ishida, Shigeru

WEKO 19276

Ishida, Shigeru

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Ishino, Gou

× Ishino, Gou

WEKO 19277

en Ishino, Gou

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Takayama, Hisao

× Takayama, Hisao

WEKO 19278

en Takayama, Hisao

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Ishida, Shigeru

× Ishida, Shigeru

WEKO 19279

en Ishida, Shigeru

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著者所属
値 Department of Bacteriology, Faculty of Medicine, Tottori University
著者所属
値 Department of Bacteriology, Faculty of Medicine, Tottori University
著者所属
値 Department of Bacteriology, Faculty of Medicine, Tottori University
著者所属
値 Department of Bacteriology, Faculty of Medicine, Tottori University
著者所属
値 Yonago Public Health Center
抄録
内容記述タイプ Other
内容記述 Preservation of foodstuffs at temperatures around ?1°C has attracted special interest recently. We investigated whether bacteria contaminating foodstuffs, especially contaminating fish, were killed or survived at ?1°C compared with 37°C. Survival rates of Escherichia coli K12 and Staphylococcus aureus IFO12732 in nutrient broth at ?1°C for 7 days were 52% and 31%, respectively. However, the survival rate of Vibrio parahaemolyticus in nutrient broth containing 3% NaCl at ?1°C for 7days was only 0.03%. When the bacteria were kept in a soy sauce solution containing alcohol and some seasonings (the soy sauce solution) at ?1°C, survival rates of E. coli K12 and S. aureus IFO12732 after 2 days were 56% and 54%, respectively, but V. parahaemolyticus was completely killed after 24 h at ?1°C in the soy sauce solution. When E. coli K12 and O157 and V. parahaemolyticus were incubated at ?1°C in the soy sauce solution containing some pieces of raw fish (the improved soy sauce solution), 3 strains of the bacteria were not killed. These results indicate that bacteria contaminating fish are not killed at ?1°C and that storage of fish at ?1°C is not always effective in diminishing food poisoning.
書誌情報 Yonago Acta medica
en : Yonago Acta medica

巻 42, 号 2, p. 147-152, 発行日 1999-07
出版者
出版者 Tottori University Faculty of Medicine
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 13468049
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA00892882
権利
権利情報 Yonago Acta medica 編集委員会
情報源
関連名称 Yonago Acta medica. 1999, 42(2), 147-152
著者版フラグ
出版タイプ VoR
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Ver.1 2023-08-02 07:05:38.465322
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